Младежите на България си тръгнаха с точка от Шотландия 06.09 | 11:00

Младите ни футболисти достигнаха единствено до равенство 0:0 при гостуването си на Острова

От Константин Симидчийски

Младежкият национален отбор (до 21 години) пропусна възможността да си тръгне като победител от визитата си на Шотландия във втория си мач от европейските квалификации от група 10, завършвайки наравно - 0:0 на стадион "Сейнт Мирън" в Пейсли. В първата си среща преди няколко дни младите "лъвове" допуснаха минимална загуба с 1:0 от връстниците си от Холандия в Ловеч, докато за шотландците това бе първи мач в групата.

Възпитаниците на Михаил Мадански се представиха на ниво, като създадоха няколко много добри положения за гол, но така и не успяха да се възползват от тях. Домакините също имаха своите възможности пред българската врата, но и те не съумяха да ги реализират и двата отбора си разделиха по една точка.

Срещата започна с домакински натиск на Шотландия, като Скот Алан можеше да открие резултата още в 3-та минута, но изстрелът му не намери целта. "Лъвчетата" отговориха с три опасни изстрела на нападателя на Лех (Познан) Александър Тонев, като при втория вратарят на Шотландия трябваше да се намесва решително.

Домакините отново натиснаха в края на полувремето и се наложи Пламен Илиев да спасява вратата си след изстрел на Скот Адам в 40-та минута.

След почивката Георги Миланов пробва рефлекса на противниковия страж с удар от дистанция, но топката прелетя на сантиметри от гредата. Най-чистото положение пък се откри пред Момчил Цветанов в 71-та минута, но негов шут бе избит от голлинията. Пламен Илиев също трябваше да се намесва решително на два пъти през второто полувреме след изстрели от средно разстояние.

В крайна сметка до попадение в мача не се стигна и нулевото равенство се запази, а двата отбора си разделиха по една точка. След изиграването на първите мачове в нашата група - България заема 4-о място с актив от 1 точка, Шотландия е на 3-о място също с една точка и мач по-малко, а лидер е Холандия.

Водещи

Най-четени