Младежите се сринаха в 92-ата минута срещу Словения 15.10 | 20:07

Младежкият национален отбор за втори път губи точки в добавеното време

От Даниел Любомиров

Европейското първенство през 2015-та година се отдалечава за българския младежки национален отбор, след като "лъвчетата" на Михаил Мадански претърпяха изключително неприятно поражение с 2:1 в гостуването си на Словения.

В 24-ата минута домакините поведоха чрез Върховец, а в 53-ата минута Едисон Йорданов успя да изравни. За наше съжаление в 92-ата след изпълнение на корнер Шпорар се оказа на правилното място, за да донесе успеха на Словения - 2:1.

Така България остава с 8 точки в актива си след 6 изиграни квалификационни мача и се намира на 3-то място в класирането на Група 2. Лидер вече е Дания с 11 пункта, след като днес победи с 2:0 Русия като гост. "Сборная" остава втора с 10 точки, като тези два тима имат мач по-малко от "лъвчетата".

За втори път в квалификациите за Евро 2015 младежите губят ценни точки в последните секунди на добавеното време. Вместо да спечелим комфортно домакинството си на Естония преди месеци, допуснахме късен изравнителен гол за 1:1.

Националният селекционер Михаил Мадански отново заложи на вратаря на Черно море Георги Китанов, който записа втори пореден мач като страж на младежите след равенството 3:3 в Стара Загора миналата седмица.

В защита започнаха Антон Недялков (Литекс), Асен Георгиев, Стефан Велков (Славия) и Илия Мунин (Любимец), който в 46-ата минута отстъпи мястото си на нападателя на Борусия (Дортмунд) Едисон Йорданов. От въпросния квартет в защита Георгиев от Локомотив (Пловдив) единствен е участвал и в шестте двубоя на "лъвчетата" от квалификациите.

Капитанът Ивайло Чочев (ЦСКА) отново бе основна фигура в средата на халфовата линия, като там още се подвизаваха Радослав Кирилов (Карпи), Александър Колев (Геел), Иван Горанов (Берое) и Антон Карачанаков от ЦСКА.

Именно връщането в състава на юношата на Пирин (Благоевград) бе промяна в състава на Мадански спрямо равенството 3:3 с Русия миналия петък. Той изкара на терена до 69-ата минута, когато беше сменен от Живко Петров (Нефтохимик).

Александър Колев бе сменен около четвърт час преди последния съдийски сигнал с Ерик Почански от Монтана.

За съжаление въпреки повече си удари в очертанията на вратата - 7:6 - младежите допуснаха нелепо поражение от своите домакини. Въпреки че първото полувреме беше равностойно, Словения поведе в 25-ата минута след удар от границата на наказателното поле, който рикошира в тяло на бранител и заблуди Китанов - 1:0.

За наше щастие след почивката "лъвчетата" се представиха доста по-добре и стигнаха до заслужено равенство в 53-ата минута. Едисон Йорданов се оказа най-съобразителен и с изстрел от около 13 метра простреля мрежата на словенците за 1:1.

В 92-ата минута обаче домакините стигнаха до победния гол, въпреки че техният вратар Жуг до този момент беше направил цели шест спасявания. След центриране от корнер на Заиц Вучкич отклони топката за Шпорар, който наниза топката във вратата на Китанов - 2:1.

Водещи

Най-четени