Младите таланти на Барса намериха място на финала за Купата на Каталуния 09.08 | 10:58

Младите футболисти на Барселона надвиха втородивизионния Хирона с 2:1, ще спорят с Еспаньол за трофея

От Михаела Ганчева

Младите футболисти на Барселона успяха да се преборят за труден успех срещу втородивизионния тим Хирона и си осигуриха място на финала на 22-рото издание на Купата на Каталуния.

"Каталунците" губеха с 0:1, но не се отказаха да гонят победата и бяха възнаградени за упоритостта си с пълен обрат, който им насрочи битка за трофея с Еспаньол.

Очаквано европейският клубен шампион заложи на футболисти от младежката си формация за Купата, водени от бившия футболист на тима Еузебио. Въпреки крехката си възраст обаче, младите таланти успяха да наваксат изоставането си след гола на Саисар в 32-рата минута на срещата. В хода на първите 45 минути тимът на Хирона пропусна и още няколко добри възможности за гол, а с отлични изяви на врата на Барса се отчете вратарят Миньо.

Шампионът на Испания все пак успя да изравни резултата до края на полувремето с гол на Лобато две минути преди оттеглянето на двата тима в почивка.

Еузебио направи три промени в състава на полувремето, които дадоха резултат. Постепенно Барселона наложи превъзходството си на терена, а победният гол не закъсня. Той бе дело на Риверола в 85-тата минута на срещата и сложи край на спора за място на финала за Купата на Каталуния.

Последният път, когато Барселона вдигна отличието, бе преди четири години.

Водещи

Най-четени