Модерна площадка ще радва любителите на спорта в Калофер 14.10 | 13:29

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри първата спортна площадка, изграждана от десетилетия в Калофер

От Мариян Найденов

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри първата спортна площадка, изграждана от десетилетия в Калофер.

"Ако всяко правителство досега откриваше по едно спортно игрище във вашия град, днес щеше да има поне 5 такива", каза Нейков при прерязването на лентата и допълни, че площадките са от особено значение за възпитанието на децата. "Ние ще продължим да откриваме подобни съоръжения, защото е важно как растете и в какъв дух се обучавате".

Дъждът не попречи на възпитаници на ОУ "Христо Ботев" в града веднага след официалната част да опитат как се играе футбол на истинско игрище. Досега на неговото място имаше стара площадка със сгур и сглобени на ръка врати от дървени трупи.

През април тази година зам.-министърът на спорта Иван Ценов посети града на Ботев по покана на народните представители Димитър Лазаров и Николай Петков и се ангажира спортното ведомство да потърси възможности за ремонт на площадката.

Днес тя е реновирана и изглежда по европейски с помощта на 100-те хиляди лева, които Министерството на спорта отпусна за случая.

Съоръжението е построено като част от съвместната инициатива на спортното ведомство и Българския спортен тотализатор за изграждането на площадки за масов спорт в цялата страна.

Освен футбол, на мултифункционалното игрище ще може да се практикуват още волейбол и баскетбол. Затова и от Министерството на физическото възпитание и спорта дариха на децата от града няколко вида топки.

Водещи

Най-четени