Модерна площадка ще радва любителите на спорта в Русе 20.09 | 19:52

Нова спортна площадка бе тържествено открита в дунавския град

От Михаела Ганчева

В Русе, в присъствието на председателя на Управителния съвет на БСТ Иво Тонев, изпълнителния директор на БСТ Дамян Дамянов и директора на Районна дирекция на БСТ - гр. Русе Вася Ботева, тържествено беше открита нова спортна площадка в ж. к. "Дружба 3".

Официални гости на събитието бяха вицепремиерът Симеон Дянков, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, депутати от региона и др. Част от средствата за изграждането на спортната площадка бяха осигурени от 3-ия специален тираж 24 на БСТ, проведен в края на март т.г.

Съоръжението, което е изградено на пустеещ преди това общински терен, представлява модерно игрище с 2 терена с изкуствена настилка, на което могат да се практикуват различни видове спорт. То ще може да се ползва както през деня организирано от спортни клубове и училища, така и вечер - от жители на града, тъй като разполага със собствено осветление.

При откриването на спортния терен се проведе демонстративен турнир по футбол между деца от русенските училища, които получиха подаръци - спортни облекла и топки, от Български спортен тотализатор.

Водещи

Най-четени