Може и да не събудят Шумахер от първия път 02.02 | 17:00

Понякога подобен процес отнема месеци, разкриват специалисти

От Константин Симидчийски

Събуждането на Михаел Шумахер от изкуствената кома може да отнеме и месеци. Това споделиха пред "Дейли мейл" специалисти от Кралската болница в Лондон.

Легендарният пилот продължава да бъде под лекарски грижи в Гренобъл, където претърпя две операции на главата в края на декември. Както е известно, тогава Пилето стана жертва на тежко падане по време на ски каране.

Преди няколко дни официално бе потвърдено, че е започнал процес по събуждане на германския пилот, минаващ през намаляване на неговата седация.

От болницата в Гренобъл изтече информация, че Шумахер вече е реагирал на процедурите, като е започнал да мига и да изпълнява елементарни команди от страна на лекарите.

Експертът от Кралската болница в Лондон д-р Клемен Пал довери пред "Дейли мейл", че понякога подобни процедури могат да отнемат и няколко месеца. Той все пак посочи, че всичко това е добър знак за състоянието на германеца.

"Това означава, че налягането в черепа на пациента вероятно е намаляло. Понякога обаче са нужни няколко последователни опита, за да може пациентът да бъде успешно събуден", разкри д-р Пал.

Д-р Антъни Стронг от своя страна добавя: "Лекарите ще искат да видят, дали Шумахер е способен да каже "здравей". Дали изобщо знае кой е и дали е в състояние да познае близките си".

Водещи

Най-четени