Момчил Караилиев: Финалът в Пекин остава върхът на кариерата ми 22.10 | 15:10

Лекоатлетът говори за успехите и тежките мигове в спорта

От Даниел Любомиров

Момчил Караилиев е последният български лекоатлет, който се класира на финал на Олимпийски игри - в Пекин през 2008-ма година. През тази година имаше контрастни представяния, както може да се каже за всички наши представители в Царицата на спортовете.

Момчил записа престижно пето място в дисциплината троен скок на Европейското първенство в Хелзинки, но след това не можа да покрие норматив за Олимпиадата в Лондон.

Караилиев говори специално за Sporta.bg и разказа за първите си стъпки в спорта, както и за големите трудности - най-вече контузии, които е трябвало да преодолее в кариерата си до момента.

Дори в момента за него предстои предимно възстановителен процес по време на зимния сезон. Личи си, че Момчил таи известно неудовлетворение до момента от постиженията си, но контузиите наистина не му прощават.

Въпреки това, както самият той заяви, има нужната воля, за да се пребори с трудностите, а и не е късно да постигне големите успехи.

Също така 30-годишният лекоатлет не пропусна да отбележи, че двама от идолите му са знаменитите български шампиони Христо Марков и Стефка Костадинова, наред с още няколко други звезди на Царицата на спортовете.

Караилиев призна, че в България се изостава по отношение на подготовката в тройния скок и може би като цяло в леката атлетика, но не коментира нивото в чужбина.

Последният наш лекоатлет на Олимпийски игри разказа накратко и за хобитата си извън спорта, които напоследък не е практикувал поради факта, че продължава да лекува контузията си.

Момчил и треньорът му Красимир Аргиров ще преценят кога най-рано той ще може отново да поднови пълноценни тренировки и да се включи активно в следващия сезон.

Пълното интервю на Момчил Караилиев прочетете тук.

Водещи

Най-четени