Монтана победи Видима и усложни положението на севлиевци 22.04 | 16:59

Футболистите на Костадин Ангелов са все по-близо до Б група

От Даниел Любомиров

Монтана надделя с 2:1 над Видима-Раковски на стадиона в Севлиево и приближи тимът на Костадин Ангелов към участие във втория ешалон през следващия сезон.

Домакините играха стабилно и се опитаха да стигнат дори до победата, но класата в отбора не бе достатъчна и той записа деветото си поражение през пролетта.

Отборът от Севлиево е записал една единствена победа през втория полусезон - с 1:0 над Локо София и закономерно се намира 14-то място в таблицата, на шест точки от спасителното 13-то място.

Монтана пък записа четвърти пролетен успех и втори пореден, след като миналия кръг поднесе сензацията, побеждавайки Литекс на Христо Стоичков с 1:0.

Така футболистите на Атанас Атанасов могат да бъдат спокойни за мястото си в А група и догодина, тъй като се намират на 11-та позиция с актив от 26 точки и са на цели 13 пункта над опасната зона.

Домакините започнаха добре първото полувреме, защитаваха се стабилно и изчакваха своите възможности на контраатака и в 13-тата минута успяха да организират добро нападение. Минков разтегна играта надясно, последва центриране към Кристиян Кожухаров, който засече топката с плонж, но не успя да я прати в мрежата.

Домакините организираха още няколко атаки към вратата, защитавана от Яначков, но вместо да отбележат попадение регистрираха такова. В 26-тата минута Миро Антонов получи добро центриране от ляво и засече топката във вратата на стража на Видима Василев.

Попадението не сломи севлиевци и те опитаха да реагират с изравнително попадение, но удар на Ангел Русев след около половин час игра от границата на наказателното поле с мъка бе избит от Яначков и в крайна сметка първото полувреме завърши с преднина за Монтана.

Футболистите на Костадин Ангелов започнаха второто полувреме с мисълта, че от този мач до голяма степен може да зависи мястото им в елита и бяха по-настойчивият отбор на терена.

Още в началото на втората част Ангел Русев бе изведен сам срещу Яначков, но не успя да преодолее вратаря на гостите. Въпреки това в 51-та минута резултатът бе изравнен.

Доста дейният в този мач Русев се пребори за една топка пред пеналта на Монтана и намери Руслан Иванов отляво в наказателното поле, който с шут по диагонала направи 1:1.

Изравнителното попадение даде крила на футболистите на Видима и те започнаха да пресират своя съперник в търсене на втори гол, но за съжаление на феновете в Севлиево отново регистрираха попадение в своята врата.

В 68-та минута след центриране от ъглов удар, оставеният сам на далечната греда, Мартин Сечков с глава засече топката във вратата на Васлиев за 1:2.

До края на мача Видима се опита да направи всичко по силите си, за да изравни резултата и въпреки че бе отборът, който стоеше по-добре на терена, особено през второто полувреме, не можа да достигне дори до точка.

Напротив футболистите на Атанас Атанасов имаха още една хубава ситуация да отбележат гол, когато 15-тина минути преди края на срещата Миро Антонов засече една остра топка, центрирана от Тодоров, но Василев успя да спаси вратата си.

В последните секунди Видима все пак можеха да стигнат до равенството, но удар на Кристиян Тафраджийски бе блокиран от защитниците на Монтана, а в последната секунда на даденото от съдията три минутно продължение Ангел Русев не успя да засече хубаво центриране в наказателното поле на гостите.

Водещи

Най-четени