Морати продаде официално 70% от Интер 15.10 | 15:30

Морати управлява Интер през последните 18 години, но може да остане като президент в клуба

От Краси Киров

Индонезийският бизнесмен Ерик Тохир закупи 70% от акциите на Интер, потвърди досегашният собственик и президент на клуба Масимо Морати.

Двамата водили преговори през последните няколко месеца, като се твърдеше, че са в задънена улица, заради отказа на Морати да продаде 100% от акциите на клуба на Тохир.

Въпреки това сделката е факт и индонезиецът се е сдобил със 70%, а Масимо Морати заяви, че е спокоен за бъдещето на клуба и го оставя в добри ръце.

"Документите са подписани", каза Морати пред репортерите, след сключването на сделката.

"Трудно ми е да намеря думи, с които да опиша как се чувствам. Ще претендирам, че всичко е нормално. Нещата се случиха много бързо, но отборът е в сигурни ръце. Важното е, че в дъното на всичко се корени всеобщото уважение."

Морати управлява Интер през последните 18 години, след като го пое през 1995 година и не изключи варианта да остане президент на клуба, заявявайки:

"Дали ще запазя поста си на президент? Ще видим какво ще се случи..."

По време на управлението на Масимо Морати "нерадзурите" спечелиха 5 титли на страната, 4 Купи на Италия и една титла от Шампионската лига, а през сезон 2009-2010 завоюваха исторически требъл, когато на кормилото на отбора бе Жозе Моуриньо.