Моуриньо: Ако отстраним Юнайтед, няма да тичам по тъчлинията 05.03 | 10:05

Португалският специалист помоли медиите да продължават да критикуват Кристиано Роналдо, защото той се представя на върхово ниво, когато е поставен под напрежение

От Мариян Найденов

"Предпочитам ситуациите, когато критикувате Роналдо, а не го засипвате с комплименти", заяви старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо по адрес на суперзвездата на "кралския клуб".

Логиката на Специалния е ясна - той имаше предвид, че португалският голаджия се представя на върхово ниво, когато е поставян под напрежение от всички страни.

Именно в такъв момент дойдоха великолепните му игри срещу Барселона, които вдъхновиха "белия балет" за две победи над вечния враг.

"Според мен той ще се справи, няма да има проблеми", допълни Моуриньо, отново визирайки Роналдо преди емоционалното му завръщане на "Олд Трафорд".

"Очаквам Манчестър да играе много дефанзивно, когато ние притежаваме топката. Съответно очаквам да са изключително агресивни, когато владението на кълбото е тяхно. Ние харесваме подобен подход.

Ние също ще сме много внимателни в защита, когато те владеят в нашата половина, защото Юнайтед притежава голям потенциал в атака.

Ако спечелим, няма да тичам по тъчлинията", уточни Моуриньо, който беше запитан дали би го направил, както беше през 2005-та година, когато с Порто отстрани Юнайтед в Шампионската лига.

"Английските отбори винаги ще бъдат на върха. В последните години доминацията е на испанските клубове, но сега всички ние сме в беда - Малага, Барселона, Валенсия и ние.

В сравнение с миналия сезон ми се струва, че италианците се представят по-добре", каза още Моуриньо.

Водещи

Най-четени