Моуриньо и Реднап: Изгонването на Питър Крауч реши изхода от двубоя 06.04 | 08:38

Наставниците на Тотнъм и Реал Мадрид се доближиха в гледните си точки след мача

От iNews.bg

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо посочи като ключов фактор за разгромната победа на неговия тим над отбора на Тотнъм изгонването на нападателя на "шпорите" Питър Крауч. "Белият балет" извоюва категоричен успех с 4:0 и гледа уверено към следващата фаза на турнира, след като още в 15-ата минута на мача високият англичанин бе изгонен от терена за втори жълт картон.

"В турнир като Шампионската лига, при това на такава фаза от надпреварата, да играеш с 10 срещу 11 човека толкова много време винаги е невъзможна мисия", коментира Моуриньо пред Skysports след двубоя.

"Играх с Челси срещу Барселона с десет души - невъзможно. Играх с Интер срещу Барселона с десет души - невъзможно. Арсенал също трябваше да играе с десет души срещу Барселона преди няколко седмици - невъзможно е", допълни той.

"Битката все още не е приключила. Всички знаете добре, че аз познавам английският футбол. Познавам английската психика, познавам "Уайт Харт Лейн". Не е свършило. За други нации може би това би било краят, но в Англия вярата е жива до последната секунда", вдъхна надежда на феновете на Тотнъм бившият наставник на Челси.

"Нека първо ние се класиране, а след това ще мислим дали Барселона също ще бъде там. Нека изчакаме една седмици и тогава ще коментираме. Ако се случи така, трябва да свършим много работа, да тренираме усърдно и да се подготвим да играем с 10 срещу 11, защото в Шампионската лига всеки път когато отида там се получава така", завърши в типичен стил Моуриньо, коментирайки евентуален сблъсък срещу Реал Мадрид на полуфиналите.

Към мнението на португалеца се присъедини и неговия противник в снощния двубой Хари Реднап. Според англичанина изгонването на Крауч не е оставило шансове пред Тотнъм, въпреки че до почивката тимът се е държал добре на терена.

"Задачата ни стана просто непосилна, след като останахме с 10 души на терена. За да успееш срещу Реал Мадрид, не само трябва да се представиш на върха на възможностите си, но и задължително да не играеш с човек по-малко на терена", коментира Реднап веднага след двубоя.

"Нищо не е свършило, докато практически не свърши, но ще трябва да изкачим цяла планина, ако искаме да стигнем до краен успех", допълни той.

"Загубихме Аарън Ленън минутки преди да излезем на терена. Той се почувства зле, обясни ми, че просто няма енергия, няма сила. Трябваше да променяме състава точно в момента, в който напускахме съблекалнята".

"След това ни вкарахме бързо попадение, а Питър Крауч бе изгонен. Все още не съм говорил с него, но няма как да не съм разочарован. Той не е човек, който ще видиш често да бъде изгонван, но определено последното от което се нуждаехме в този момент бе това", заяви англичанинът.

"Просто преживяхме един от онези дни, когато всичко, което може да се обърка, се обърква. Сега ще ни бъде ужасно трудно. Не е лесно да измисля вариант, при който да ни е по-трудно от загуба с 4:0 от Реал Мадрид. В крайна сметка обаче играем у дома, пред собствена публика и просто ще излезем да се опитаме".

"До почивката се представяхме добре и си помислих, че може и да имаме шанс. След това краката ни просто не издържаха", заключи наставника.

Водещи

Най-четени