Моуриньо и Юнейтед „скъсаха“ 18.12 | 16:44

Португалецът ще получи 24 млн. паунда обезщетение

От iNews.bg

Манчестър Юнайтед разкара мениджърът на клуба Жозе Моуриньо днес. Португалецът се задържа на горещия пост две две години и половина, но не успя да спечели титла, нито пък да направи запомнящо се представяне в Шампионската лига. В последния мач на Жозе начело на червените дяволи те претърпяха поражение с 1:3 от Ливърпул на Анфийлд.

"Клубът благодира на Жозе за работата му начело на Манчестър Юнайтед и му желае успех в бъдеще", се казва в краткото съобщение на клуба до медиите, което съдържаше само 65 букви. Все още не е ясно кой ще наследи Моуриньо. От Олд Трафорд съобщиха, че няма да бързат с назначаването на нов мениджър, а до края на сезона представителният тим ще бъде воден от временно изпълняващ длъжността. Името му обаче не бе съобщено. С най-големи шансове да се заеме с тежката задача да спаси кампанията е французинът Лоран Блан, предаде Sporta.bg.

До назначаването на временен мениджър тренировките ще бъдат водени от бившият капитан на тима Майкъл Карик.

Моуриньо няма дълго да страда от факта, че е уволнен от Манчестър Юнайтед. Причината е, че ще касира огромна неустойка, чиито размер наистина е с космически измерения. Според "Дейли Рекърд" португалецът ще получи 24 милиона паунда, тъй като изгонването му е осъществено преди края на зимния трансферен прозорец и "червените дяволи" все още имат шансове да финишират сред първите четири отбора във Висшата английска лига. Ако Юнайтед беше загубил надежди да участва в Шампионската лига догодина, неустойката на Моуриньо щеше да падне с 25% - т.е., щеше да е на стойност 18 милиона паунда. Което пак не са малко пари, но 24 милиона са си друга бира.

Водещи

Най-четени