Моуриньо не отдаде важност на напускането на Гуардиола 02.05 | 09:12

От Константин Симидчийски

Напускането на Хосеп Гуардиола от европейския и световен клубен шампион Барселона няма да промени абсолютно нищо за Реал Мадрид, заяви старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо.

В първото си интервю след оставката на треньора на големия враг, португалецът заяви, че уважава решението на Гуардиола и го подкрепя, а освен това му изпрати и прегръдка.

"Случаят с Гуардиола е основан върху лично решение. То е изцяло негово, само той знае защо, само той може да го коментира и само той може да прави това, което би го карало да се чувства щастлив. Аз съм треньор от 12 години и няма да ми хареса, ако през месец юни нямам тренировки и мачове, мачове и тренировки. Но всеки човек е различен и трябва да уважаваме неговото решение.

Надявам се той да намери щастие другаде, защото това е целият смисъл на живота - да му се радваме. Ако оттеглянето от футбола за известно време ще го направи щастлив, то нека бъде така. Изпращам му прегръдка. Не мисля, че ние ще получим нещо от оттеглянето на Гуардиола.

Реал Мадрид си е Реал Мадрид и ние ще продължим да вървим по нашия начертан път, защото имаме да правим собствени важни решения. Ако в Барселона са решили, че Тито Виланова е правилният избор за следващ старши треньор, значи са го направили с основание и с цел.

Знам със сигурност, че колкото и да бъдат силни съперниците ни в първенството догодина, Барселона ще бъде най-силният от тях", каза Моуриньо.

Реал Мадрид е на път да открадне "короната" на Барселона в Испания. Възпитаниците на Жозе Моуриньо ще спечелят титлата с равенство или победа срещу Атлетик Билбао през седмицата, с което ще прекъснат тригодишната доминация на каталунците по испанските терени.

Следващата цел за португалеца е спечелване на Шампионската лига, след като в първия си сезон той вдигна купата на страната.

Водещи

Най-четени