Мъжете направиха реми с Франция, дамите победиха Турция на ЕП по шахмат 09.11 | 09:42

След срещите от шестия кръг България заема трето място в класирането при мъжете, а жените са 11-и

От Мариян Найденов

Мъжкият тим на България завърши наравно - 2:2 срещу Франция в шестия кръг на Европейското отборно първенство по шахмат в Порто Карас (Гърция).

На първа дъска най-добрият ни шахматист Веселин Топалов с черните фигури завърши реми с лидера на "петлите" Етиен Бакро.

Иван Чепаринов продължи с чудесното си представяне в Гърция, след като постигна трета поредна победа на шампионата, този път срещу Максим Вашие-Лаграв.

На трета дъска Александър Делчев направи реми с Лоран Фрезине, а в последната партия Кирил Георгиев претърпя загуба от Андрей Истратеску.

След срещите от шестия кръг България заема трето място във временното класиране с актив от 10 точки (4 победи и 2 ремита), като пред Топалов и компания са отборите на Румъния и Азербайджан.

При дамите България се наложи над отбора на Турция с 3:1. На първа дъска Ива Виденова записа пета победа на шампионата досега, налагайки се над Йълдъз Семре. Маргарита Войска загуби от Йозтюрк Кубра, а Емилия Джингарова и Адриана Николова постигнаха победи съответно срещу Кая Емел и Мензъ Езгъ за крайното 3:1.

Преди партиите от седмия кръг женският ни отбор заема 11-то място във временното класиране с актив от 7 точки. Водач е тимът на Русия с 11 точки.

Водещи

Най-четени