Мъри Стоилов не смята Ботев за фаворит 17.07 | 19:18

Специалистът очаква тежки мачове срещу босненците

От Божидар Азманов

Наставникът на Ботев Станимир Стоилов смята, че двубоят с Жрински (Мостар) ще бъде тежък.

Според специалиста целта на Ботев е класиране в следващата фаза, но в никакъв случай "канарчетата" не се смятат за фаворит за продължаване напред.

"Оценяваме важността на срещата, имахме възможност вече да наблюдаваме мачовете на Жрински от първия кръг. Знаем, че ни предстои един изключително тежък и труден двубой, защото домакините са много организиран и дисциплиниран отбор.

Футболистите им са с доста добро самочувствие и увереност. Надявам се да стане един наистина европейски мач и който е по-добър да спечели", заяви Мъри Стоилов на пресконференцията си преди срещата с босненците.

"Жрински е отбор, който може да победи всеки, в местната лига. Надявам се нашият отбор да играе на максимума на възможностите си. Ние имаме някакъв план да отстраним домакините, но той трябва да се организира първо на терена.

Винаги добрият план е когато приключат и двата мача. За нас добрият план ще е когато сме в третия квалификационен кръг. Иначе когато загубиш - няма добър план", добави Стоилов.

"Никога не е добре, когато някой си мисли, че е фаворит. Аз имам достатъчно опит в евромачове и сме елиминирали доста отбори, които са били определяни за фаворити. Аз смятам, че фаворити във футбола няма, естествено изключвам топ отборите в Европа, когато играят срещу нас.

Ние сме балкански отбори и който се представи по-добре в двата мача, той е фаворит", заключи родният специалист, който обяви, че няма да прави промени и срещу Жрински ще излязат играчите, които надвиха Астана.

Двубоят между Жрински и Ботев (Пловдив) е утре от 19:30 часа на стадион "Бьело поле". Реваншът е след седмица в Бургас.

Водещи

Най-четени