Мъри Стоилов с комплименти към Стоичков 27.04 | 17:09

Наставникът на Ботев говори преди утрешната битка с Литекс

От Константин Симидчийски

Наставникът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешното домакинство на Литекс в мач от 24-ия кръг на първенството.

Треньорът на "канарчетата" похвали следващия си опонент, заявявайки, че младият тим на Литекс играе отличен футбол. Той довери, че за Ботев сблъсъка с "оранжевите" представлява сериозно предизвикателство.

"Дълга седмица за нас, в която отново направихме една контрола. В нея искахме да видим отново младите момчета, както и играчите, които имат по-малко минути на терена. Отборът се готви нормално за предстоящия мач. Като изключим проблемите на Вандер, всички останали футболисти са готови за игра", заяви Мъри.

"Преди началото на шампионата всички правеха сметки и изчисляваха колко точки. Приоритет за мен е преди всичко да запазим нивото, което показваме, а ако го повишим ще бъде още по-добре. Естествено във всички мачове нашият отбор трябва да излезе с нагласата и убеждението за победа. Надявам се да вземем толкова точки, колкото заслужаваме", добави наставникът на Ботев.

Бившият селекционер на България похвали работата на Христо Стоичков в Ловеч.

"Литекс играе в този състав от доста време и в него има изградени добри връзки и взаимодействия. Играят много добър футбол. Притежават доста на брой интелигентни и качествени млади играчи, които заслужават уважение от цялата футболна общественост. Христо Стоичков е успял да им придаде самочувствие и увереност и това им помага много. За нас ще бъде предизвикателство да покажем и ние добра игра и да премерим сили с тях в чисто игрови план".

Станимир Стоилов заяви, че горещото време напоследък не го притеснява.

"Не искам играчите да живеят с мисълта за атмосферните условия. Естествено, ще трябва да се съобразим с топлината, но на трибуните ще има хора, които искат да видят добър футбол и ние трябва да им го покажем. Ако имахме осветление, можехме да претендираме за по-късен час. И сега би било по-добре да играем от 18 часа, но телевизията вече е насрочила мача и ние трябва да се съобразим с това", коментира специалистът.

Водещи

Най-четени