Мъри на финал и в Лондон след драматичен обрат срещу Раонич 19.11 | 20:41

Шотландецът за първи път има шанс да спечели купата на шампионите

От iNews.bg

Световният номер едно в тениса Анди Мъри стигна за първи път в кариерата си до финал на заключителния турнир на АТР в Лондон, след като победи Милош Раонич след драматичен четиричасов двубой, изпълнен с обрати, при резултат 5-7, 7-6(5), 7-6(9).

Шотландецът бе в серия от 22 поредни победи преди тази среща и без малко да прекъсне полета си със загуба срещу канадеца.

Раонич успя да постигне пробив в решителния момент на първия сет и поведе в резултата, а във втория сет двамата си размениха по един пробив преди да стигнат до тайбрек. В него британецът беше по-стабилен и спечели със 7-5, за да вкара мача в решаващия трети сет.

Той също бе изпълнен с обрати и при резултат 4-4 последваха 4 поредни пробива, а Мъри на два пъти не успя да затвори мача на собствен сервис.

В тайбрека олимпийският шампион и носител на три титли от големия шлемпропусна три мачбола и пред Раонич се отвори възможност да вземе победата. Мъри обаче отрази мачбола и в крайна сметка затвори мача при четвъртата си възможност, за да стигне финала и да увеличи шансовете си да завърши годината на върха на световната ранглиста.

По-късно тази вечер в лондон ще се играе и втория полуфинал между втория в ранглистата – сърбина Новак Джокович и японеца Кей Нишикори. Победителят от двубоя ще се изправи срещу Мъри в битка за трофея в неделя.

Водещи

Най-четени