Мърфи елиминира Селби и се класира за полуфиналите 05.10 | 15:42

Вече са ясни всички полуфиналисти в турнира

От iNews

Световният шампион по снукър от 2005-та година Шон Мърфи елиминира действащия крал на "Крусибъл" Марк Селби след 4:2 и се класира за полуфиналите на турнира PTC Victoria Bulgaria Open в зала "Универсиада".

Звездният сблъсък напълно оправда очакванията на зрителите, които почти напълниха капацитета, знаейки, че това бе най-елитния мач за днешната програма, предвид отпадането на Джъд Тръмп по-рано сутринта.

Мърфи не даде шанс на Веселяка от Лестър в първия и шестия фрейм, във втория пък световният номер 1 нямаше късмет, докато останалите се превърнаха във великолепна размяна на сейфти удари, изстрели от дълга дистанция и демонстрация на брейк-билдинг, макар да не видяхме "стотица".

В полуфиналния мач от 16 часа Магьосника ще се изправи срещу Майкъл Уайт, който е приятната изненада на турнира в София до момента и първи се класира в топ 4 на надпреварата, като спечели срещу другия останал в схемата тийнейджър Лука Бресел с 4:2 в най-бързо приключилата среща от 8-ия кръг.

Световният шампион по снукър от 2002-ра година Питър Ебдън продължи позитивното си представяне през този сезон и се класира на полуфинала на турнира PTC Victoria Bulgaria Open, след като не даде шанс на палача на Джъд Тръмп – Майкъл Уозли и го срази с 4:1.

Ебо Велики имаше възможности да запише на три пъти сенчъри брейк, но леки неточности спираха брейковете му преди 90-ата точка. Въпреки това той се предсатавя убедително в София тази година и след като за първи път постигна повече от една победа, вече е сред топ 4 на надпреварата в зала "Универсиада".

Съперник на Ебдън в полуфинала ще бъде Мартин Гулд, който в друг качествен мач се разправи с Марк Дейвис и го обърна от 0:2 до 4:2. Гулд  губеше с два фрейма в началото, но след кратка пауза се върна преобразен край масата и със солиден брейк-билдинг стигна до победата.

Това ще е първи полуфинал за Гулд в София, докато за Дейвис това беше второ отпадане на четвъртфинал в София, след като той стигна до тази фаза и на първия турнир, който се проведе в хотел "Рамада".

Водещи