Мърфи за Хигинс: Един от най-добрите, очаква ни фантастичен мач 08.06 | 22:15

Бившият световен шампион за очакванията си от турнира, невероятния двубой от 4-ия кръг и условията в България

От Иво Вецев

Второто издание на PTC Victoria Bulgaria Open продължава да предлага множество емоции за феновете на снукъра в България, докато Sporta.bg прави всичко по силите си, за да ви прави свидетели на всичко интересно около турнира.

Днешният ден ще се запомни с прекрасните отигравания на Джон Хигинс, Шон Мърфи, Рони О'Съливан и много други титани с щека в ръка, които ще видим и утре. Освен това Ракетата даде ново интервю специално за нашите читатели, а в същото време сбъдна мечтата на едно 8-годишно момиченце.

Вечерната сесия пък предложи много емоции, особено на маса №2, където Шон Мърфи и Алан МакМанъс изиграха един страхотен двубой, който ще се запомни с уникалната ситуация, в която изпаднаха двамата.

Ситуацията беше следната - на масата имаше останали синя, розова и черна, като розовата беше позоционирана на горния ляв джоб, а синята буквално се беше залепила за нея. Двамата решиха да не бягат от тази уникална в снукъра ситуация и размениха над 10 удара по синята, за да стигнат до победа във фрейма.

В крайна сметка Мърфи надделя в неописуемия сблъсък, като в крайна сметка стигна и до успеха с 4:1 над своя опонент. По този начин той си спечели страхотен сблъсък - утре в 10:00 часа сутринта той ще излезе срещу Джон Хигинс в спиращ дъха сблъсък.

Ето какво сподели бившият световен шампион пред Sporta.bg за уникалната ситуация, предстоящия сблъсък и залата "Универсиада" - домакин на родното PTC.

Поздравления за победата, г-н Мърфи. Изиграхте страхотен мач, особено във втория фрейм! Как ви се стори тази игра по синя и розова топка, която рядко се вижда на зеленото сукно?

Благодаря много! Това е много страна и забавна ситуация в снукъра. Понякога се случва топките да са от едната страна на масата и в подобни ситуации, когато розовата (в случая) е застанала точно на джоба и в такива случаи всичко зависи от синята топка.

В такива ситуации тя трябва да бъде пазена. Никой от нас не искаше да пожертва синята и затова фреймът се проточи толкова дълго. Това е другата страна на снукъра!

Как успявате да се подготвите за подобни ситуации, най-вече психически, защото това не е често срещан феномен?

Това е снукър от старата школа, това е един по-различен снукър - така да кажа по-стар стил. Младите играчи в днешно време не биха изпаднали в подобна ситуация, но понякога старото е хубаво!

Но и вие сте млад играч?

Да, така е. Не казвам, че не съм млад, но понякога се налага да играеш в различен стил. Нека го кажа така - най-добрите играчи могат да играят по всеки начин.

Миналата година не се класирахте за финалите в неделя, но утре ще играете осминафинал, и то срещу Джон Хигинс. Какво очаквате от този сблъсък?

Това ще бъде много, много тежък мач. Джон Хигинс е един от най-добрите играчи не само сега, но и в историята. Първото, което ми трябва, е да се наспя довечера, за да съм готов. Утре ще бъде голяма битка и ни чака много хубав мач. Двубоят е във формат 4 от 7, така че всеки може да спечели.

Публиката очаква страхотен мач - както се видя и двамата сте любимци на българските фенове на снукъра!

Да, така е. Ще бъде фантастична сутрин за всички.

Какво мислите за условията през тази година? Все пак на миналия турнир всичко беше в хотела, докато сега сте в зала "Универсиада"?

Определено условията тук и самата зала са по-добри от миналогодишните. Атмосферата е по-хубава. И за публиката е много по-добре, защото може да гледа всички маси едновременно и да си избира мачовете, които да следи.

За нас е хубаво, защото по този начин можем да напуснем хотела и да сменим обстановката. Понякога, ако седиш просто на едно място, е много трудно, така че определено е много по-добре, че сме в тази зала.

Водещи

Най-четени