На Острова: Моуриньо започва в Челси със 100 милиона за трансфери 01.05 | 14:43

Според "Мирър" трансферна цел номер 1 в новия Челси на Моуриньо ще бъде колумбийската перла на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао, оценяван на не по-малко от 50 милиона паунда

От Мариян Найденов

Собственикът на Челси Роман Абрамович възнамерява да даде в ръцете на новия мениджър на клуба бюджет от 100 милиона паунда за нови попълнения през лятото, твърди британското издание "Сън".

Вече все повече истина придобиват слуховете, че любимецът на "сините" фенове Жозе Моуриньо ще се завърне на бял кон на "Стамфорд Бридж", след като вече трети пореден сезон не успя да преодолее полуфиналите в Шампионската лига с Реал Мадрид.

Самият Моуриньо направи недвусмислен намек след реванша с Борусия снощи, че може би няма да остане в Реал, казвайки че иска да работи там, където хората го обичат, давайки пример с Англия.

Според "Мирър" трансферна цел номер 1 в новия Челси на Моуриньо ще бъде колумбийската перла на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао, оценяван на не по-малко от 50 милиона паунда. След това следва талантливият нападател на Байер Леверкузен Андре Шюрле, който ще струва на Абрамович нови 20 милиона.

Около 20 милиона би струвал и третият желан футболист - звездата на Евертън Маруан Фелаини, а последен в списъка "Мирър" посочва младия бранител на Саутхямптън Люк Шоу.

Специалния пък ще се разписва за 12 милиона годишно, като с това ще се превърне в най-скъпо платения футболен треньор в света.

Ако за пореден път Челси взриви трансферния пазар и наистина привлече гореизброените футболисти, то за струвалия на лондончани 50 милиона паунда Фернандо Торес няма да остане място на "Стамфорд Бридж" и той ще трябва да бъде продаден, за да има баланс в клуба в съответствие с изискванията на УЕФА за финансов феърплей, прогнозира "Мирър".

Водещи

Най-четени