Наградата "Рачо Колев" отиде при Александър Везенков 30.05 | 18:24

Крилото на Арис е най-добрият баскетболист до 21 години

От Иво Вецев

Един от най-обещаващите баскетболисти не само в България, но и в Европа - Александър Везенков, днес получи наградата "Рачо Колев - едно сърце, една игра", която се връзчва на най-добрия млад играч в България.

Наградата беше учредена преди три години, като е създадена в памет на големия български журналист Рачо Колев, който почина внезапно след тежка борба с левкемия.

Преди Везенков наградата беше печелена само от играчи в родното първенство, като първият победител беше Станимир Маринов, който играе за Балкан, а след това и от Димитър Димитров, който играеше за Левски. Както е известно, крилото играе в Гърция, където защитава цветовете на Арис.

По време на пресконференцията той сподели, че засега няма конкретни оферти. Когато се появат такива, баскетболистът ще ги обсъди със своите близки. В същото време той сподели, че на мачовете му е имало агенти и скаути от НБА.

Няколко скаута от НБА са идвали в Солун, но те нямат право да контактуват с мен, а и аз също. Аз се опитвах да показвам 100% на всеки мач, без значение там ли са или не. Мисля, че имат някакво виждане за моята игра и като стане дума за НБА тогава ще видим. Най-вече нека да съм жив и здрав и след една-две години ще видим", каза синът на Сашо Везенков.

Водещи