Наградиха най-добрите ни футболисти за 2011 23.12 | 19:39

Николай Михайлов получи награда си за футболист номер 1 на България за 2011-та година на церемония в комплекс „Царско село"

От Даниел Любомиров

Николай Михайлов получи награда си за футболист номер 1 на България за 2011-та година на церемония в комплекс "Царско село".

Вратарят на Твенте и националния отбор стана победител в анкетата сред журналистите и се справи с конкуренцията на капитана на "лъвовете" Стилиян Петров и седемкратният победител в традиционните номинации Димитър Бербатов.

Ники Михайлов уважи церемонията, въпреки че късно снощи пазеше на вратата на клубния си отбор в дербито от осминафиналите за Купата на Холандия срещу ПСВ Айндховен, където пък титуляр беше и Станислав Манолев.

Крилото на "филипсите" остана на четвърто място в класацията за футболист на България и по този начин не се вреди в топ 3, които бяха уважени с награди в "Царско село".

Президентът на БФС Борислав Михайлов връчи приза на сина си и по този начин те двамата станаха първите баща и син, които печелят анкетата за футболист на годината. Бронзовият медалист от САЩ '94 беше последният вратар, който е ставал номер 1 на България през 1986-та година и след четвърт век отново играч на този пост получава признанието в страната ни.

"Благодаря на семейството си за подкрепата през всичките години в добри и лоши моменти. Благодаря на първите си треньори си в Левски Наско Сираков и Станимир Стоилов, както и на Христо Стоичков, който беше мой селекционер в националния отбор", каза Ники Михайлов.

"Не искам да забравя името на някого, защото много треньори на вратарите също са ми помагали. Весели празници на всички, благодаря журналистите и ще се видим през 2012-та", завърши Михайлов.

Димитър Бербатов получи 196 точки от журналистите и се нареди на трета позиция, с което прекрати доминацията си от последните четири години, когато неизменно бе излъчван за номер 1.

Естествено, нападателят на Манчестър Юнайтед не присъства лично на церемонията, но мениджърът му Емил Данчев получи приза от негово име.

"Първо искам да се извиня, че нямам възможност да присъствам лично по причини, които не искам да споменавам в момента", каза Бербатов за БНТ по телефона. "Не е тайна за никого вече, че има някои играчи, които могат да бъдат определени за номер 1. Победителят със сигурност заслужава отличието."

"Не ми хареса вотът на феновете, които избраха Бойко Борисов за номер 1. Може би всичко бе протест към футбола, но на мен ми приличаше на подигравка. Не съм искал да печеля, не защото съм се наситил на наградите, а поради много фактори, които ме накараха да предпочета такъв ход."

Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански получи наградата за подгласника на победителя Стилиян Петров - капитанът на трикольорите ни и на Астън Вила събра 200 точки и заслужи второто място в анкетата на журналистите.

"Стилиян Петров е един от хората, които вярват, че оттук националният отбор не може да ходи надолу, а само нагоре. Благодаря от негово име", лаконичен бе Мадански.

Водещи

Най-четени