Надал: Григор е лидерът на новото поколение 04.04 | 10:18

Испанецът се изказа много ласкаво за бъдещето на Гришо

От Краси Киров

Един от най-големи тенисисти в историята на този спорт и настоящ номер 1 Рафаел Надал заяви, че българския талант Григор Димитров е лидерът на новото поколение в тениса.

Испанският тенисист смята, че Гришо ще поведе своя талант при логичната смяна на поколенията в тениса.

"Нещата следват логическия път. Нормално е Григор Димитров да крачи напред, но той е бъдещето, което ще изведе новото поколение към върха," заяви Надал пред Европа Прес ТВ.

"Това се повтаря в историята на тениса. Новото поколение навлиза постепенно в играта. Много години едни и същи тенисисти се борят за титлите, но това ще се промени."

Надал смята, че освен младите таланти ще има силни сезони и за някои доказани тенисисти, като Станислас Вавринка, който спечели Australian Open в началото на годината.

Вавринка победи Рафаел Надал на финала след като испанеца имаше проблеми в последния мач, а по пътя към финала Рафа бе надиграл Григор Димитров.

"Този сезон стартира много интересно. Много тенисисти са с изравнени възможности. Виждате, че има много повече състезатели между 1,700 и 1,900 точки в сравнение с преди. Тези които играха добре в края на миналия сезон, продължават да го правят и този. Това изравняване на силите прави турнирите по-вълнуващи," смята Надал.

Водещи

Най-четени