Надал е шампион в Мадрид за четвърти път 11.05 | 22:34

Матадора грабна трофея след отказване на Нишикори

От iNews.bg

Световният №1 Рафаел Надал спечели за рекорден четвърти път "Мастърс"-а в Мадрид, след като днес Матадора излезе победител в двубоя с първата ракета на Япония Кей Нишикори.

Азиатецът се отказа поради контузия при резултат 0-3 гейма в третия сет, след като преди това бе спечелил първата част с 6-2, губейки в последствие втората с 4-6. В третата част Нишикори започна да усеща все по-силни болки в областта на кръстта, което и го принуди да се откаже от двубоя.

Така Матадора спечели трофея в испанската столица за четвърти път - повече от всеки друг тенисист в историята, докато за Кей Нишикори това бе и първи финал от турнир на "Мастърс" в кариерата му.

За Рафаел Надал това е 63-а титла на ниво ATP, като в Мадрид ибериецът изигра и своя общи 90-и финал. Матадора прибра чек за почти 700 000 долара и 1000 точки за ранглистата на ATP, които ще му гарантират оставане под №1 в ранглистата и след турнира в Рим.

Първата част на двубоя изненадващо протече под диктовката на Нишикори, който видимо бе по-добрият тенисист на корта. Японецът се възползва и от многото грешки на Надал, успявайки да спечели първия сет в двубоя.

През втората част Матадора все пак успя да остане в мача, възстановявайки равенството в сетовете. За това "спомогна" и контузията на Нишикори в кръстта, като японецът поиска медицински таймаут. При 4-5 японецът допусна пробив при собствено подаване, което и означаваше равенство в сетовете - 1-1.

Третата част започна проблемно за японеца, който видимо не бе в оптимално здраве. Нишикори набързо изостана с 0-3 в решаващата трета част, след което и азиатецът взе решение, че няма смисъл да продължи.

Водещи

Най-четени