Надал за Гришо: Той е бъдещата звезда 18.04 | 20:40

Испанецът засипа с похвали ракета номер 1 на България преди мача им утре

От Даниел Любомиров

Григор Димитров е бъдеща тенис звезда, заяви "Краля на клея" Рафаел Надал преди срещата си с българския талант на четвъртфиналите в турнира от сериите Мастърс в Монте Карло.

Гришо се саморазправи с опитния германец Флориан Майер с 6:2, 6:4 и си осигури бляскав двубой с бившия номер 1 в света Надал.

Димитров също се изказа ласкаво за следващия си опонент, определяйки го за "най-добрия играч на клей за всички времена".

Испанецът се класира до тази фаза на надпреварата по същото време, като и неговият двубой приключи с резултат 6:2, 6:4 срещу Филип Колшрайбер.

"Димитров играе наистина страхотно. Той е бъдеща звезда в тениса. Винаги, когато си млад, имаш нещо в плюс", заяви Рафа, демонстрирайки уважение към следващия си противник в Монте Карло.

"Гледах мачовете му срещу Новак (Джокович) и Анди (Мъри). Той е завършен играч с агресия и техника. За да го победя, трябва непрестанно да го държа под напрежение.

Григор е настоящето и бъдещето на тениса", категоричен е настоящият номер 5 в света.

Испанецът вече има 44 поредни победи на клей настилката в княжеството, като Гришо ще се стреми да прекрати впечатляващата му серия.

Турнирът в Монте Карло е по-успешен за Надал дори от Ролан Гарос, като в последните 8 свои участия неизменно стига до титлата и има общо 47 успеха и само 1 поражение.

Досега той и Григор Димитров само веднъж са се изправяли един срещу друг - преди 4 години в Ротердам, когато Рафа спечели трудно със 7:5, 3:6, 6:2.

Двубоят между двамата в Монте Карло ще се проведе утре на телевизионен корт около 13:30 часа българско време.

Водещи

Най-четени