Надал и Федерер продължават напред на Уимбълдън 28.06 | 08:36

Испанецът се наложи над Хуан Мартин Дел Потро с 3:1 сета, а швейцарецът острани Михаил Южни със същия резултат

От Мариян Найденов

Двама от големите фаворити за титлата на Откритото първенство на Великобритания по тенис - Роджър Федерер (Швейцария) и Рафаел Надал (Испания) се класираха за четвъртфиналите в надпреварата.

Защитаващият титлата си от миналата година Надал се наложи със 7:6(6), 3:6, 7:6(4), 6:4 над Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина). Срещата бе изключително оспорвана, но испанецът показа по-здрави нерви в решителните разигравания и се поздрави с успеха.

За място на полуфиналите Рафа ще спори с американеца Марди Фиш, който отстрани Томаш Бердих (Чехия) в три сета - 7:6(5), 6:4, 6:4.

Федерер също загуби сет, но продължава напред след победа над Михаил Южни (Русия) с 6:7(5), 6:3, 6:3, 6:3. Швейцарецът загуби първия сет след тайбрек, но след това не остави съмнения в превъзходството си и се класира за 29-ия си пореден четвъртфинал. Това бе 11-ти успех за Федерер над руснака от 11 мача помежду им.

Следващият съперник на швейцареца ще бъде отстранилият Григор Димитров - Жо-Вилфред Цонга (Франция), който на осминафиналите се наложи над Давид Ферер (Испания) след 6:3, 6:4, 7:6(1).

Водещи

Най-четени