Надал и Ферер достигнаха 1/4-финалите в Париж 02.06 | 17:49

Двамата испанци ще играят един срещу друг на "Ролан Гарос"

От iNews.bg

Осемкратният шампион Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис.

Защитаващият титлата си Надал, който е поставен под номер 1 в основната схема, разгроми 83-ия в световната ранглиста Душан Лайович (Сърбия) с 6:1, 6:2, 6:1 за 1:33 час. За Надал това бе рекордна 32-а поредна победа на "Ролан Гарос". Той все още няма загубен сет тази година.

За номер 1 в света това бе общо 63-и успех от 64 мача в турнира. За последен път Надал загуби в Париж през 2009-а година от Робин Сьодерлинг (Швеция) в четвъртия кръг.

Надал нямаше никакви проблеми в двубоя, в който направи осем пробива. Той допусна пробив, когато сервираше за мача при 5:0, но още в следващия гейм стигна до крайния успех. Испанецът направи 19 непредизвикани греши в мача срещу 43 за съперника си.

На четвъртфиналите Надал ще играе със сънародника си Давид Ферер, а срещата ще бъде повторение на финала на турнира от миналата година. Номер 5 Ферер победи 19-ия в схемата Кевин Андерсън (Южна Африка) с 6:3, 6:3, 6:7(5), 6:1 след близо три часа игра. Испанецът се класира за 10-и пореден четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Ферер доминираше изцяло в първите два сета, но в третия допусна да се стигне до тайбрек, който загуби с 5:7. В четвъртата част миналогодишният финалист даде само гейм на съперника си.

Водещи

Най-четени