Надал и Ферер се класираха за 3-ия кръг на Ролан Гарос 29.05 | 16:30

Напред продължава и палачът на Григор Димитров - Иво Карлович

От iNews.bg

Осемкратният шампион Рафаел Надал се класира за третия кръг на Ролан Гарос, след като се наложи с 6-2 6-2 6-3 над 20-годишния австриец Доминик Тийм.

Рафа не остави никакви шансове на съперника си, като доминираше през целия мач, за да даде само седем гейма на съперника си.

Австриецът се опита да се надиграва с Матадора от Майорка, като дори успя на два пъти да стигне до пробив в подаването на испанеца, но Надал му показа, че има още много да учи, за да му се противопостави по-успешно.

Така Краля на Клея продължи към третия кръг в Париж, където ще срещне победителя от двубоя между Леонардо Майер и Теймураз Габашвили.

Сънародникът на Надал - Давид Ферер също не срещна трудности и продължи напред в турнира след успех с 6-2 6-3 6-2 над Симоне Болели.

Палачът на Григор Димитров - Иво Карлович записа втора поредна победа на Ролан Гарос за първи път в кариерата си, след като се наложи със 7-5 6-3 6-4 над Андреас Хайдер Маурер.

Следващият съперник на 211-сантиметровия хърватин ще бъде друг гигант - 2-метровия Кевин Андерсън, който по-рано днес отстрани Аксел Мишон в три сета - 6-2 6-3 6-2.

Водещи

Най-четени