Надал не си възлага големи надежди за Australian Open 10.01 | 21:40

Световният №2 изненадващо призна, че трудно вижда себе си като победител в Мелбърн

От Константин Симидчийски

Носителят на 10 титли от Големия шлем Рафаел Надал направи шокиращо признание, че самият той не е сигурен в шансовете си да спечели предстоящия Australian Open в Мелбърн. Изявлението на испанеца идва по-малко от седмица преди началото на турнира.

Надал изпрати противоречива 2011 година, в която спечели нова титла от "Ролан Гарос", но отстъпи лидерската позиция в световната ранглиста на Новак Джокович. Сърбинът доминира изцяло в преките си сблъсъци с Надал, като го победи във финалите на "Уимбълдън" и US Open. Освен всичко това, Матадора страда и от проблеми в лявото рамо, поради което вече обяви, че няма да участва на турнири през месец февруари.

Началото на новия сезон също не се оказа успешно за Рафа, след като левичарят претърпя поражение от Гаел Монфис в 1/2-финалите на Откритото първенство на Катар.

Ибериецът обясни, че вижда себе си в средата на постепенен процес, който би трябвало отново да го върне към най-добрите му дни на корта. Нещо, което обаче няма как да се случи толкова скоро, дни преди началото на Australian Open.

"Зная, че работя добре, като съм далеч по-позитивен, отколкото бях през втората половина на миналата година. Особено в края й", започна Рафа. "Мисля, че съм способен да изиграя добър турнир. Начинът, по който тренирам, ще ми донесе успех, но може би не в Австралия", призна световният №2.

Водещи

Най-четени