Надал ознаменува завръщането си с победа и на сингъл 07.02 | 09:36

След като вече записа успех на двойки, испанецът се поздрави с такъв и на сингъл на турнира във Виня дел Мар (Чили)

От Мариян Найденов

Бившият номер 1 в света Рафаел Надал ознаменува завръщането си на корта с победа и на сингъл, след като във вторник той стори това на двойки. Испанецът избра турнира във Виня дел Мар (Чили) за първите си мачове, след като близо осем месеца се възстановяваше от контузия в коляното.

В първия кръг на сингъл Надал почиваше, а във втория се наложи 6:3, 6:2 над младия аржентинец Федерико Дел Бонис.

Срещата не започна по-най-добрия начин за испанеца, който допусна пробив още при първото си подаване и съперникът му поведе с 2:0. След това обаче Надал намери играта си и резултатът от това беше шест спечелени от следващите седем гейма и 6:3 в първия сет.

Втората част премина изцяло под диктовката на Надал, който поведе с 4:0, а до края даде две гейма на Дел Бонис, за да се поздрави с първата си победа на сингъл след точно 222 дни извън корта.

Така носителят на 11 титли от Големия шлем се класира за четвъртфиналите, където ще срещне победителя от двубоя между своите сънародници Алберт Монтанес или Даниел Химено Травер.

"Много съм щастлив, че отново съм на корта. Това беше изключително важен ден за мен. Благодаря на всички за подкрепата. Не съм и мечтал за такова завръщане", каза Надал след срещата.

Видео от първия сингъл мач на Краля на клея във Виня дел Мар може да видите при колегите от Sporta.bg.

Водещи

Най-четени