Надал отложи завръщането си за 2013 26.12 | 14:26

Стомнашен вирус провали участието на испанеца в Абу Даби

От Иво Вецев

Дългоочакваното завръщане на Рафаел Надал в тениса няма да се състои през 2012 година, както всички фенове на този спорт се надяваха, тъй като снощи стана ясно, че той е отказал участие в започващия в четвъртък демонстративен турнир в Абу Даби.

За това съобщиха самите организатори, които промотираха турнира именно със завръщането на испанския феномен. Това обаче няма да се случи заради стомашно заболяване.

"За съжаление се налага да съобщим, че двукратният шампион в Абу Даби Рафаел Надал отказва участие в турнира заради стомашен вирус. Пожелаваме бързо възстановяване на Рафа", казва официалното съобщение от организаторите на турнира.

Надал не е играл официален двубой вече 6 месеца, след като за последно игра на "Уимбълдън" през юни, където отпадна от белгийски анонимник извън топ 100 на световната ранглиста.

В последствие се разбра, че той има хронично заболяване в коленете, като е бил на обезболяващи инжекции още на Откритото първенство на Франция. Според запознати травмата е отшумяла и не това е причината за отказа на Надал.

"Много съм разочарован, че няма да мога да участвам в Абу Даби през тази година", настоя Рафа чрез официалния си профил във Фейсбук.

"Много се вълнувах от предстоящото си завръщане на корта, но се налага да пропусна този турнир за първи път. Възстановяването ми върви добре и коленете са наред, така че гледам напред.

"Лекарите ме предупредиха, че трябва да почивам, за да се възстановя по-бързо от стомашния вирус", завърши обръщението на Надал към феновете му.

Водещи

Най-четени