Надал отмъсти за Гришо в Мадрид 09.05 | 18:37

Матадора на 1/2-финал след победа над Бердих

От iNews.bg

Световният №1 Рафаел Надал записа 17-а поредна победа срещу Томаш Бердих и достигна 1/2-финалите на "Мастърс"-а в Мадрид, постигайки лек успех в две части над чеха - 6-4 6-2.

Вчера Томаш Бердих елиминира от надпреварата българската първа ракета Григор Димитров, но днес Матадора не остави каквито и да е шансове на най-добрия чешки тенисист.

Така Рафаел Надал се доближи на само две победи от трофея в испанската столица, който би бил и четвърти за него.

Съперник на световния №1 в битка за финала ще бъде победителят от мача между Роберто Баутиста Агут и Сантяго Хиралдо, докато негов опонент на евентуален финал ще бъде някой измежду Давид Ферер, Кей Нишикори, Фелисиано Лопес и Ернестс Гулбис. Световният №2 Новак Джокович и Роджър Федерер се отказаха от участие в надпреварата, докато Анди Мъри вече отпадна.

Надал направи три пробива в мача, който спечели без никакви проблеми. Той постигна първия си пробив в седмия гейм на първия сет, а след това и за 2-1 във втората част.

27-годишният испанец записа своята 64-а победа в турнирите от сериите "Мастърс" и 17-а поредна от 21 мача срещу Бердих. За Надал това бе 28-а победа за сезона. Бердих пък допусна поражение в 30-и си четвъртфинал на турнир от сериите "Мастърс".

Водещи

Най-четени