Надал счупи рекорд на Джон Макенроу 11.05 | 10:49

Рафа вече държи първенството по най-много спечелени последователно сетове - 50

От iNews.bg

Рафаел Надал пречупи борбения аржентинец Диего Шварцман в осминафинал на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Мадрид и подобри още един рекорд. Досега Джон Макенроу бе човекът с най-много поредни спечелени сетове на една настилка – 49 на килим, но с днешния си успех Рафа вече има 50 поредни на червени кортове, което и новото най-добро постижение в историята.

Шварцман започна мача вдъхновено и още от първите минути си личеше, че Надал този път ще бъде тестван. Нисичкият аржентинец разчиташе на невероятната си бързина и успяваше да стои равностойно в дългите разигравания от основната линия – подобно на двубоя им от Australian Open тази година.

Все пак ключови за изхода на първия сет се оказаха повечето грешки на Шварцман от бекхенд – цели 12 на брой, което позволи на Надал да постигне решителен пробив в гейм №6.

Интригата сякаш изчезна при 2-2 във втората част, когато испанецът проби отново с изключителен форхенд по правата, който се приземи върху ъгъла на полето. Последваха обаче спад в концентрацията на шампиона, който сбърка на няколко пъти решително от форхенд и Шварцман изравни – 4-4.

Бекхендът по правата на аржентинеца най-после заработи, но в дългия девети гейм той направи две фатални двойни грешки и отново допусна брейк. Този път Надал нямаше проблеми и на собствен сервис приключи с успех поредния си паметен мач на червено.

Днес Рафа излиза на четвъртфинала срещу Доминик Тийм в повторение от финала отпреди година, предаде Sporta.bg.

Водещи

Най-четени