Надал триумфира над Федерер и ще спори за титлата с Джокович 02.04 | 10:07

Световният номер 1 победи Федерер с 6:3, 6:2 и ще спори за титлата с безпощадния Новак Джокович

От Краси Киров

Рафаел Надал съкруши съпротивата на Роджър Федерер в полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Маями и го победи с 6:3, 6:2, с награден фонд от 3 645 000. В същото време неуморния Новак Джокович постигна 23-та поредна победа и ще спори за титлата в Маями с Рафа Надал.

Световният номер 1 Надал има вече 15 победи срещу 8 на своя вечен съперник Роджър Федерер. По този начин Надал се класира за трети път на финал в Маями.

В първия сет Надал реализира ранен пробив, а след това до 5:3 мачът вървеше сервис за сервис. Накрая испанецът успя отново да пробие сервиса на Федерер и фиксира крайното 6:3.
За този сет той може да се похвали, че е спечелил 16 от 18 възможни сервис-точки.

И във втория сет 14 500 зрители видяха тоталното превъзходство на Надал, който не остави шансове за швейцареца с умелите си форхенди. В първия гейм грешка на Федерер позволи на Надал да се измъкне в последния момент и да спечели сервиса си, а след това и да реализира пробив. След това Надал спечели и втория си сервис в този сет и да доведе резултата до 3:0.

Накрая при 5:2 Федерер, който допусна цели 38 непредизвикани грешки, претърпя четвърти пробив в срещата и окончателно се предаде. Мачът продължи само час и 19 минути.

В другият полуфинал Новак Джокович не остави никакви шансове на Марди Фиш и го разгроми с 6:3, 6:1, което е 25-а поредна победа за него и 23-а от началото на календарната година.

Участието на Джокович на финала означава, че за първи път в мача за титлата ще се борят двамата най-добри в света. Джокович спечели своя полуфинал за един час и 26 минути, а при 2:2 срещата беше спряна заради дъжд.

Веднага след това сърбинът включи на висока скорост и направи два поредни пробива, за да доведе сета до 5:2. Във втория сет Джокович направи истински рецитал, даде само гейм на противника си и побърза да раздаде въздушни целувки на феновете по трибуните.

Водещи

Най-четени