Надал ще участва и на сингъл на Олимпиадата в Рио 03.08 | 15:38

Световният номер 5 ще представя Испания и на двойки

От iNews.bg

Испанският тенисист Рафаел Надал потвърди, че ще участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, въпреки проблемите с лявата китка. Един от най-добрите тенисисти в света, бивш дългогодишен номер едно и олимпийски шампион от Пекин 2008 г. ще представя родината си на сингъл, двойки и смесени двойки в Бразилия, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС.

Носителят на 14 титли от Големия шлем е измъчван от контузия в китката през този сезон, което стана причина за преждевременното му оттегляне от "Ролан Гарос" през май, а след това пропусна и "Уимбълдън".

Въпреки че все още не се чувства 100% готов физически, Рафа ще играе в Рио.

"Обсъдих ситуацията с моя екип и решихме да играя на всички възможни турнири в Рио. Тренировките тук минават до голяма степен добре. Ситуацията не е идеална, винаги има рискове, но ядрено-магнитният резонанс беше положителен", обясни Надал.

Световният номер 5 ще си партнира с Марк Лопес в турнира на двойки и с Гарбине Мугуруса при смесените двойки. Надал, който пропусна Олимпиадата в Лондон, заради контузия в коляното, ще има честта да носи знамето на Испания на церемонията по откриването на Игрите в Рио. 

Водещи

Най-четени