Най-интересните рекорди в тениса 21.08 | 12:12

Различни постижения от известни и не чак толкова известни тенисисти

От iNews.bg

В света на тениса има най-различни рекорди, които се "държат" от различни тенисисти, най-вече известни.

Някой от постиженията са свързани с брой спечелени титли от Големия шлем, най-бърз сервис, отношение победи към загуби в професионалния тенис, най-висок и най-нисък играч и т.н.

Повечето от тези рекорди са на познати по целия свят тенисисти, като Роджър Федерер, Пийт Сампръс и Джими Конърс.

Има обаче и такива, които не са познати на повечето фенове на този спорт.

10. Най-високият тенисист

Иво Карлович е най-високият тенисист в момента в тура, като може да се "похвали" с ръст от 208 сантиметра. Няма съмнение, че височината му е помогнала да постигне повечето от успехите си.

От както се води статистика за сервисити от 1991 година, хърватинът може да се похвали с най-мощния втори сервис - 231 км/ч в мач срещу Анди Родик.

През 2007 година "царят на асовете" направи страхотните 1 318 аса в един сезон, което е второто най-добро постижение. Пред него в тази класация е единствено Горан Иванишевич. 

Доказателство за силната му игра при начален удар е друг рекорд - през този сезон той заби своята точка от сервис номер 10 000, като отново единствено Иванишевич е пред него по този показател с 10 183. Също така хърватският гигант фигурира пет пъти в топ 10 класацията за най-много директни точки от сервис в един мач.

9. Най-дългият мач в историята

През 2010, в първия кръг на Уимбълдън Никола Маю и Джон Иснър изиграват мач, който ще остави имената им в историята на тениса завинаги.

Те играха своя двубой цели 11 часа и 5 минути в общо три дни и в крайна сметка победител излезе американецът, който вдигна победоносно ръце след маратонското 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68. Това определено е постижение, което скоро няма да бъде подобрено. 

И двамата поставиха куп рекорди за тези 72 часа. Най-продължителен мач, най-много асове, най-много печеливши и съответно най-много непредизвикани грешки и други.

Цялата статия може да видите на този линк. 

Водещи

Най-четени