Най-красивите стадиони в света 01.11 | 14:07

От iNews.bg

Замисляли ли сте са кои са най-интересните, красиви и емблематични стадиони в света? Те приютяват футболни фенове от цял свят, на тях се разиграват едни от най-запомнящите се и емоционални спортни драми в историята. Нямате търпение да научите кои са те? Приятно четене.

 1.Стадион "Уембли" без съмнение е най -емблематичният стадион в световния футбол.

Провеждането на някои от най -престижните събития в европейския и международния футбол вече е нещо обичайно в "Домът на футбола"

Стадион Уембли е международно признат като емблематично място от световна класа. Той е домакин на най -големите и най -добрите събития, включително финалите на Шампионската лига на УЕФА през 2011 и 2013 г. Мачове със златни медали на Олимпийските игри през 2012 г., международните турнири на Англия, финалите на FA Emi Cup.

2. Алианц Арена, Германия

Красиво проектираната Allianz Arena е дом на двата базирани в Мюнхен футболни отбора: Байерн Мюнхен и 1860 Мюнхен. Още се обсъжда, дали предстоящият мач между Байерн и Бенфика, ще се играе на емблематичния стадион, ако сте истински футболни фенове и искате да получите спортен бонус, не губете време. Може би не знаете, но  това е единственият стадион в цяла Европа, който може да променя цветовете, за да отразява кой от двата отбора играе червен за Байерн и син за 1860 Мюнхен.Широко известен със своя екстериор от напомпани пластмасови панели ETFE, това е първият стадион в света с пълен променящ цвета си екстериор.

2328373

Източник: Pixabay

3. Олд Трафорд, Великобритания

Открит през 1910 г., домът на Червените дяволи и разполагащ с над 75 000 фенове след обновяването му през 2006 г. и е най -големият клубен стадион в Англия. Наричан е още "Театър на мечтите". Най-големият клубен стадион от всеки футболен отбор в Обединеното кралство, третият по големина стадион и вторият по големина футболен стадион в Обединеното кралство и единадесетият по големина в Европа.

4. Камп Ноу, Испания

Камп Ноу е футболен стадион в Барселона, Испания. Той отваря врати през 1957 г. и е домакински стадион на ФК Барселона от завършването му. Мотото на Барселона "mes que un club" (повече от клуб) е емблематично в целия футболен свят, а стадионът им е огромна част от всичко, за което Барселона отстоява.

5. El Estadio Azteca, Мексико

За съжаление на феновете на Англия, това е и мястото на прословутия гол на Диего Марадона "Ръката на Бога".

Estadio Azteca е многофункционален стадион, разположен в Мексико Сити. Той е официалният дом на футболния клуб Club América и на националния отбор по футбол на Мексико. Стадионът се намира на височина 2200 м над морското равнище.

6. Сантяго Бернабеу, Испания

2328375

Източник: Pixabay

Стадион "Сантяго Бернабеу" е футболен стадион в Мадрид, Испания. Това е вторият по големина стадион в Испания и трети по големина дом на първокласен европейски клуб след Камп Ноу и Уестфаленщадион. Всички знаем, че това е един от най -добрите стадиони в света. Той е открит на 4 декември 1947 г. под името Nuevo Chamartín на Paseo de la Castellana, а по -късно е променен на сегашното си име, Santiago Bernabéu, на 4 януари 1955 г. в чест на президента на футболния клуб Real Madrid.

 

Водещи

Най-четени