Най-лошият ми сезон, проплака Специалния 18.05 | 08:24

"Атлетико не заслужаваха купата", отсече Моуриньо след финала

От Константин Симидчийски

"Най-лошият сезон в кариерата ми". Така наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо описа кампанията на "лос бланкос", която ще завърши без нито един спечелен трофей, ако не броим завоюваната Суперкупа на Испания през август.

За самия Жозе Моуриньо това е първи сезон от около десет години насам, в който португалецът не успява да спечели нито един от важните трофеи, за които се състезава. Снощи Реал Мадрид излезе срещу Атлетико във финален сблъсък за Купата на Краля, но "дюшекчиите" триумфираха след продължения и прибраха отличието.

Жозе Моуриньо пък напуска "Сантяго Бернабеу" по възможно най-неприятния начин, като Специалния дори бе изгонен по време на битката с Атлетико. Очаква се той да застане начело на Челси през лятото.

"Най-лошият сезон в кариерата ми. За мнозина треньори това би била добра кампания, но за мен е най-лошата", сподели Жозе след двубоя.

"Винаги съм говорил пред медиите, след като сме завършвали наравно или сме печелили. Този сезон може да се определи като провал, но първите ми два тук бяха успешни", добави той, визирайки спечелените Купа на Краля и Примера в предходните две години.

Жозе Моуриньо сподели мнение, че Атлетико е имал късмет да спечели финала.

"Не мисля, че Атлетико заслужават трофея, но важното е, че победиха. Ние обаче бяхме отборът с по-чисти шансове за гол, като дори ударихме гредата на три пъти. Това не е честно. Техният вратар бе фантастичен, но ние просто нямахме късмет".

Водещи

Най-четени