Най-накрая! Клаузи, договори, побоища... Но Неймар е играч на ПСЖ! 04.08 | 12:23

Бразилецът премина на "Парк де Пренс" за умопомрачителната сума от 222 млн. евро

От iNews.bg

Най-горещата трансферна драма за това лято приключи! Неймар е футболист на ПСЖ. Парижани съобщиха голямата новина на на официалния си сайт. Най-сензацонният трансфер в историята на футбола вече е факт. Бразилецът премина на "Парк де Пренс" от Барселона за умопомрачителната сума от 222 милиона евро. Така той чупи рекорда за най-скъп трансфер в историята, пише Sporta.bg.

Договорът на бразилеца е за срок от 5 години и е бил подписан вчера във френската столица. Звездата на Неймар ще грее над Париж до 30 юни 2022 г. Седмичната заплата на Ней ще бъде впечатляващите 500 000 евро след облагане с данъци.

"Изключително съм щастлив да се присъединя към Пари Сен Жермен", най-накрая проговори Неймар. "Откакто пристигнах в Европа, този клуб се превърна в един от най-конкурентните и най-амбициозните. Най-голямото предизвикателство, което ме мотивира да дойда тук, е да помогна на клуба да печели титлите, за които феновете мечтаят. Определено амбицията на ПСЖ ме съблазни, както, разбира се, страстта и цялата енергия на този клуб", сподели развълнуваният Неймар при подписването на договора си.

"Прекарах четири години в Европа и вече съм готов да приема това предизвикателство. От днес аз ще дам всичко от себе си моят отбор да печели, да откривам нови хоризонти за клуба и да нося щастие на милионите фенове на ПСЖ по света", обеща бразилската перла.

"С изключителна радост и гордост приветстваме Неймар в ПСЖ", заяви президентът на клуба Насер ал-Хелаифи, който направи и невъзможното, за да привлече 25-годишния нападател. "Неймар е един от най-добрите в света на футбола. В последните шест години изградихме един амбициозен проект, който вече ни изведе на най-високото ниво на футбола както на национално, така и на европейско ниво. Днес, с пристигането на Неймар, аз съм убеден, че сега ще се доближим, заедно с вярната и пламенна подкрепа на нашите фенове, до най-великите ни мечти", сподели развълнуваният Ал-Хелаифи.

Утре парижани ще представят официално новата си придобивка на пищно празненство в центъра на града.

Най-четени