Най-очакваните трансфери през януари 2012 03.01 | 12:27

Карлос Тевес, Дидие Дрогба, Кака и други може да сменят клубната си принадлежност тази зима

От Краси Киров

На 1 януари отвори трансферния пазар във футболна Европа. Някои големи имена привличат вниманието към футболните запалянковци.

Силите в големите първенства са изравнени и затова клубовете ще се опитат да подсилят съставите си с някои от големите звезди, които излизат на трансферния пазар.

Преди една година най-големият трансфер на пазара бе този на Фернандо Торес от отбора на Ливърпул към тима на Челси за сумата от 50 милиона паунда. Вижте кои са предполагаемите топ трансфери този месец?

1. Карлос Тевес (Манчестър Сити)

Четири месеца след като Тевес отказа да влезе като резерва за Сити срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига, аржентинеца все още е собственост на "гражданите". Неговият трансфер е почти сигурен след като Роберто Манчини изобщо не разчита на Тевес.

Също така феновете на тима искат той да се махне. Единственият проблем обаче остават парите. Все пак някой трябва да даде сериозна сума за да придобие правата на Тевес, който премина в Сити за 25 милиона паунда. Най-сериозни изглеждат интересите на Милан, но Адриано Галиани обяви, че няма намерение да дава много пари, като иска аржентинеца под наем с опция за трансфер през лятото. ПСЖ и Коринтианс също оглеждат ситуацията около Карлитос.

2. Дидие Дрогба (Челси)

След като отбеляза 150 гола за Челси Дидие Дрогба е пред напускане на "синия" клуб. 33-годишният нападател все още не е подписал нов контракт, а настоящия му изтича след шест месеца. Дрогба ще отсъства от тима на Челси в края на месеца, когато ще участва в африканската купа на Нациите. Този сезон Дрогба има едва шест гола във всички турнири. Твърди се, че има интерес към Дрогба от Китай и САЩ.

3. Кака (Реал Мадрид)

Спекулациите около трансфер на Кака не спират в испанските медии. Най-силният коз в тези твърдения е, че бразилецът получава огромна заплата в тима на Моуриньо, но по-често се появява като резерва. Според espn Кака може да се тръгне срещу скромната сума от 22 милиона паунда. Интерес към него има от Милан, Челси и ПСЖ, където може да се събере с Карло Анчелоти, който го привлече в Европа.

4. Николас Гайтан (Бенфика)

Плеймейкърът на Бенфика Никола Гайтан е трансферна цел на Манчестър Юнайтед според водещите английски медии. Младият аржентинец се превърна в основна фигура за своя тим като бе привлечен за заместник на Анхел Ди Мария през 2010 година. Страхотно впечатление направи играта му в Шампионската лига, където има 5 асистенции.

5. Джак Родуел (Евертън)

Закъсалият за пари отбор на Евертън трудно ще успее да задържи една от звездите си в отбора. 20-годишният младок е трансферна цел на няколко отбора като Манчестър Юнайтед може да бъдат най-найстойчиви за подписа на халфа след контузията на Дарън Флетчър. Все пак, който иска младока ще трябва да се изръси 20 милиона паунда.

6. Хълк (Порто)

Нападателят на Порто Хълк отдавна е сред кандидатите за нов отбор. Представянето му е постоянно и той винаги е сред звездите в португалския тим откакто се присъедини през 2008 година. След елиминирането на Порто от Шампионската лига се очаква той да напусне за около 40 милиона паунда, като от Челси изглеждат най-заинтересовани.

7. Даниеле Де Роси (Рома)

Италианският национал е обвързан с Рома до лятото на 2012 и все още не е подписал договор с "вълците". Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини открито заяви, че се възхищава на своя сънародник и това още повече увеличи спекулациите. Ръководството на Рома може да предпочете да подсили състава си с парите от трансфера на 28-годишния футболисти.

8. Чеик Тиоте (Нюкясъл)

Младият котдивоарски полузащитник е в основата на добрите изяви на Нюкясъл този сезон. "Свраките" могат да се възползват от идеята да спечелят повечко пари след като закупиха футболиста за 3,5 милиона паунда от Твенте.

9. Лукаш Подолски (Кьолн)

Само на 26 години Подолски има 95 мача за националния отбор на Германия и цели 48 гола. Цената му са мо 12,5 милиона паунда, като това не представлява трудност за повечето отбори в Англия. Очаква се съперниците в Шампионската лига Арсенал и Милан да се опитат да го привлекат.

10. Милош Красич (Ювентус)

Сръбското крило на Ювентус не успя да се наложи при новия треньор Антонио Конте и не пасва на неговата схема. 27-годишният футболист е цел на Манчестър Юнайтед

11. Андре Аю (Марсилия)

Номиниран за футболист на годината в Африка, Андре Аю продължава да привлича погледите на големите отбори. Младият ганаец се превърна в страшилище за френските клубове след преминаването си в тима на Марсилия през 2007 година. Синът на легендарния Абеди Пеле скоро може да смени клубната си принадлежност като затова ще е нужна и голяма сума пари.

Водещи

Най-четени