Найден Найденов и Владо Николов поздравиха кубинския тим за победата 09.07 | 10:53

Капитанът слага край на кариерата си с националната фланелка след края на Олимпиадата в Лондон

От Иво Вецев

Треньорът на националния отбор по волейбол Найден Найденов заяви след загубата от Куба, че България тепърва ще изгражда своя манталитет.

Българите отстъпиха с 2:3 гейма от Куба и останаха отново на 4-то място в Световната лига, като на моменти "лъвовете" бяха близо до успеха, но малко грешки ги лишиха от бронза.

"Поздравявам Куба за победата. Съжалявам много, че изгубихме този мач. Искам да поздравя момчетата, които играха до последно и показаха, че могат да бъдат борбен отбор. Искам да поздравя и всички фенове, които ни подкрепяха до последно и не ни оставиха.

Кубинците имаха малко късмет. Може би ни липсва още сигурност в решителните моменти. Този отбор тепърва ще изгражда своя облик и манталитет. Имаше доста промени, но съм доволен съм от това, което се получи.

Тези мачове бяха много важни. Сега гледаме напред, за да се подготвим за олимпийските игри. Ще правим равносметки и ще се опитаме да поправим грешките. За съжаление Матей (Казийски) и Андрей (Жеков) не са тук и не може да знаем какво би се случило, ако бяха с нас".

Капитанът на българския национален отбор Владимир Николов пък сподели, че мача с Куба е бил много тежък, но въпреки загубата той е доволен, че отбора отново е на 4-то място в Световната лига.

Диагоналът изигра последния си мач пред родна публика, тъй като след Олимпиадата ще сложи край на кариерата си в националния отбор на България.

"Поздравления за кубинския отбор. Успяха да ни победят в един много тежък мач. Мач, който искахме да спечелим страхотно много. За съжаление не се получи. Все пак представянето на отбора е отлично. За първи път се класираме във финална четворка от 2006 година насам. Не може да не бъдем доволни.

Отборът е доста подмладен и тепърва ще разкрива потенциала си и ще се развива. В четвъртия гейм имах възможност да завърша две топки. Ако бях направил едната, тогава резултатът сигурно щеше да бъде друг. Много съжалявам, че не успяхме да се поздравим с победата".

Водещи

Най-четени