Найденов ще се опита да свали напрежението в националния отбор 28.06 | 17:07

Тази сутрин стана официализирането на контракта на новия наставник на "лъвовете"

От Краси Киров

Найден Найденов, който води досега волейболистите ни в двата турнира от Световната лига в Аржентина и Португалия, подписа договор като селекционер на мъжкия национален отбор на България и ще води "трикольорите" на Олимпийските игри в Лондон.

Тази сутрин стана официализирането на контракта и с това се сложиха край на вскякакви спекулазии за това кой ще води тимът на Игрите в Британската столица.

На специална пресконференция Найденов говори за предстоящия турнир от Световната лига, който ще се проведе в "Арена Армеец" София този уикенд. Като домакин България има гарантирано място на финалите в Лигата от 4 до 8 юли.

"За нас този турнир е много важен, защото се провежда една седмица преди финалите, на които сме домакини. Искаме да успокоим обстановката в националния отбор. Можем да играем много добре, но времето е много кратко, за да правим някакви кардинални промени в състава", заяви Найден Найденов на пресконференция днес.

Треньорският щаб на Найден Найденов за финалите в Световната лига и за олимпийския турнир в Лондон остава непроменен.

Днес обаче мениджърът на "лъвовете" Георги Събчев и администраторът Илиян Казийски по собствено решение напускат отбора. Функциите на Събчев ще се изпълняват временно за турнирите от Световната лига от секретаря на НВЛ Христо Апостолов.

За Олимпиадата пък, поради ограничение на броя на официалните лица извън състава, тази функция ще се изпълнява от члена на Управителния съвет на БФВолейболЛюбомир Ганев, който ще съвместява двете длъжности - водач и мениджър.

Стефан Августинов става официално пресаташе на федерацията до Олимпиадата.

Членът на Управителния съвет на БФВолейбол Любомир Ганев ще бъде мениджър на отбора на олимпийските игри в Лондон това лято.

Водещи

Най-четени