Наказанието на Луис Суарес подобри няколко рекорда 26.06 | 18:30

Нападателят ще пропусне общо 34 мача за клубния си отбор в последните 4 години

От iNews

Наказанието на Луис Суарес доведе до много полемики около това доколко са били прави хората от дисциплинарната комисия на ФИФА.

Нападателят на Уругвай бе наказан да пропусне следващите девет мача на своята родина заради ухапването на италианския национал Джорджо Киелини в двубоя от група D на Световно първенство 2014.

Освен това Суарес няма да може да участва в никакви футболни дейности в следващите четири месеца, което го вади за около 9 мача и в клубния му отбор Ливърпул.

Кратка справка показва, че санкцията на Луис Суарес е най-тежката, която ФИФА е налагала в цялата си история на световни първенства. Предишният "рекордьор" бе бившият италиански национал Мауро Тасоти, който удар своя съперник без знанието на съдията.

През 1994 година Италия се изправи срещу Испания в 1/4-финален двубой от Световното първенство в САЩ, като "адзурите" печелят с 2:1 и си "уреждат" мач с България на 1/2-финалите.

През втората част обаче се случва нещо, което остава незабелязано от рефера. Бранителят на Италия Мауро Тасоти стоварва брутален лакът в лицето на настоящия треньор на Барселона Луис Енрике, като в последствие Тасоти е наказан от Дисциплинарната комисия на ФИФА. Италианецът получава санкция от общо 8 мача, което до днес бе и абсолютен рекорд на международно ниво.

Сега обаче Луис Суарес подобри този рекорд, но на клубно ниво едва ли има кой да ги бие също. Простите сметки показват една още по-шокираща статистика. Нападателят на Ливърпул ще пропусне общо 34 мача от наказания, заради които обаче не е получил нито един червен картон.

През 2010-та година Луис Суарес, който тогава играеше за Аякс, захапа за врата Отман Бакал от ПСВ и получи 7 мача наказание. Година по-късно вече като състезател на Ливърпул Луис Суарес бе обвинен в расизъм срещу Патрис Евра и Футболната Асоциация на Англия го наказа за 8 мача. През миналата година Суарес захапа Бранислав Иванович за ръката и англичаните го наказаха за 10 мача.

Сегашното наказание на Суарес означава, че той ще се включи в игра за Ливърпул на 26 октомври и по този начин ще пропусне 9 мача от началото на сезона. Това прави точно 34 мача на клубно ниво в националните шампионати. Суарес ще пропусне минимум и два мача от Шампионската лига. Като добавим към тях и деветте мача наказание за Уругвай тогава общия брой излиза около 45 мача наказание без нито един червен картон.

Само за сравнение един сезон в Бундеслигата продължава 34 мача. Това означава, че за четири години Суарес има наказание от един сезон заради изцепките си на терена

Водещи

Най-четени