Наказаха Инна Ефтимова за две години заради допинг 22.05 | 13:09

Пробата на лекоатлетката бе взета през миналата година, но чак сега се предприемат действия от световната централа

От Краси Киров

Българската сприньортка Инна Ефтимова е наказана с лишаване от състезателни права за две години след положителна допинг-проба, съобщи президентът на БФЛека атлетика Добромир Карамаринов.

Санкцията влиза в сила от 16 май тази година. Ефтимова е уличена за употреба на забранения хормон на разтежа при кръвен тест на Световното първенство в Дегу (Република Корея) от 27 август до 4 септември миналата година.

Пробата й взета от световното първенство в Дегу, когато всички атлети бяха задължени да дадат кръв за тест при пристигането си в корейския град през август.

Още два месеца след първенството от международната централа (ИААФ) обявиха, на шампионата на планетата има само две положителни допинг проби - Сара Морейра (Пор) и Хее-Нам Лим (Кор). Това обаче бяха резултатите от тестовете с урина.

Иначе кръвни тестове са били напарвени на всички атлети като тогава  от ИААФ заяви, че тези тестове ще послужат за изготвяне на Биологични паспорти на атлетите.

Наскоро самата Инна Ефтимова обяви, че е шокирана от късното развитие на тази сага, като от световната централа са я заплашили да не обжалва, за да не си има по-големи проблеми.

Водещи

Най-четени