Напердашиха Лукойл Академик в Еврокъп 26.11 | 19:28

"Студентите" бяха поразени с близо 30 точки разлика от Химки

От Даниел Любомиров

Българският шампион по баскетбол Лукойл Академик претърпя смразяващо поражение с 55:83 от хегемона в Група Е на турнира Еврокъп Химки (Московски регион).

Руският отбор се оказа прекалено класен за възможностите на родния първенец и резултатът реално отрази разликата в продукцията на корта. Лукойл успя да спечели само третата част с 22:17, но започна мача много сковано и имаше само 21 реализирани точки в актива си през първото полувреме, докато домакините бяха отбелязали 40.

В крайна сметка логично с оглед на разликата в класите "студентите" записаха 5-ата си загуба във втория по сила баскетболен клубен турнир. Химки е убедителен лидер в класирането на Група Е с актив от 13 точки след 6 победи и само 1 загуба.

Лукойл е временно 4-ти след 2 победи и вече 5 поражения, като има 9 точки, но ще бъде изместен от Икогеа или Асесоф Плоещ, които утре ще изиграят своите мачове в турнира.

Най-резултатен за Лукойл Академик срещу Химки беше Аландо Тъкър с 19 точки, като никой друг в червено-бял екип не можа да мине границата от 10.

Повече подробности за срещата Химки - Лукойл Академик четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени