Наполи, Фиорентина и Интер с убедителни победи в Серия А 13.04 | 18:19

Трите тима отбелязаха общо 13 гола в мачовете си днес

От iNews.bg

Отборите на Наполи, Фиорентина и Интер постигнаха убедителни победи в днешните си мачове от италианската Серия А.

Наполи записа важна победа днес, след като стигна до пълен обрат в дербито от 33-ия кръг срещу Лацио, печелейки с 3:2 на "Сан Паоло". Така само 5 кръга преди края Наполи има 67 точки - 9 пред Фиорентина, което почти сигурно праща отбора в квалификациите за Шампионска лига. Подробности за срещата вижте в Sporta.bg.

Междувременно Фиорентина спечели гостуването си във Верона с атрактивното 5:3. Така "Ла Виола" остава уверено на 4-та позиция с 5 преднина пред Интер, който по същото време разпиля с 4:0 домакина си Сампдория. Подробности за двубоя в Sporta.bg.

Отборът на Интер се възползва от грешната стъпка на Парма и се завърна на петото място в Серия А, даващо право на участие в Лига Европа през следващия сезон.

Футболистите на Валтер Мацари се развихриха в Генуа и разгромиха с 4:0 домакина Сампдория, постигайки една от най-впечатляващите си победи в последно време. Така "нерадзурите" събраха актив от 53 точки и оставиха Парма зад себе си. "Дуковете" имат 51 след днешното си равенство с Болоня. Повече за триумфа на Интер в Генуа вижте в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени