Наполи напусна Лига Европа, дузпи решиха дербито на Севиля 21.03 | 01:17

Станаха ясни всички четвъртфиналисти в турнира

От iNews.bg

Отборът на Наполи отпадна от по-нататъшно участие в Лига Европа, след като завърши 2:2 с португалския гранд Порто в осминафинален мач реванш игран на "Сан Паоло" в Неапол.

След като загубиха първата среща на "До Драгао" с 0:1, възпитаниците на Рафаел Бенитес започнаха добре, оттегляйки се на почивка с гол аванс в своя полза.

Попадението на Горан Пандев обаче бе заличено през вторите 45 минути, когато първо Набил Гилас, а след това и Рикардо Куарешма класираха португалския колос на 1/4-финалната фаза в надпреварата. В самия край на срещата резервата Даниел Сапата изравни за домакините.

Така шампионът в Серия А Ювентус остава единственият италиански представител в европейските турнири. По-рано днес "бианконерите" елиминираха сънародниците си от Фиорентина, постигайки успех с 1:0 на "Стадио Артемио Франки".

Един от най-драматичните двубои бе на стадион "Бенито Вилямарин" в Севиля, където един срещу друг излязоха градските съперници Бетис и Севиля.

Двата отбора сътвориха истински трилър, завършил 2:0 за гостите от Севиля в редовното време, което прати двубоя в продължения след успеха на Бетис със същия резултат в първия мач. Гол в двете продължения не падна и така всичко трябваше да се реши след изпълнение на дузпи. При тях футболистите на Бетис направиха два пропуска срещу само един на Севиля и така отстраниха градския си съперник.

Полуфиналистът в Лига Европа през миналия сезон Базел също намери място сред осемте най-добри. Възпитаниците на Мурат Якин победиха Залцбург с 2:1 на реванша в Австрия и след нулево реми в първия мач - продължават напред в надпреварата.

Срещата бе оцветена от два червени картона. Марек Сухи от Базел получи директен червен картон още в 9-ата минута, а статуквото на терена бе възстановено в 86-ата минута, когато под душовете бе пратен и Алан де Карвальо от Залцбург.

Водещи

Най-четени