Наполи пред шокиращо отпадане в Лига Европа 14.02 | 22:05

"Сан Паоло" беше смълчан на три пъти от Виктория Пилзен

От Иво Вецев

Виктория Пилзен поднесе най-голямата изненада до момента в Лига Европа, след като насред Неапол на митичния "Сан Паоло" нанесе фатално поражение с 0:3 на считания за фаворит за трофея тим на Наполи.

Чехите отбелязаха едно попадение през първата част, като Дарида (28) откри резултата, докато Райторал (79) подпечата успеха на гостите, а Текл направи реванша в Пилзен след седмица протоколен.

Валтер Мацари беше дал почивка на голяма част от титулярите си, но все пак отборът беше воден от нападателното дуо между Пандев и мегазвездата Единсон Кавани.

Пандев можеше да открие резултата, но вратарят на Пилзен - Козачик, успя да избие над гредата и запази равенството, а след това и Цунига не успя да се разпише.

В средата на полувремето обаче чехите отговориха на началния натиск като изпълниха поредица от корнери, като в 28-ата минута това даде резултат - в 28-ата минута защитниците на Наполи не успяха да изчистят топката, която попадна на левия крак на Владимир Дарида, който с мощен удар откри резултата в полза на Виктория, пращайки в шок феновете на "Сан Паоло".

Това стъписа домакините, които отговориха чак в 43-ата минута с удар на Кавани, който обаче излезе в аут, а на полувремето Мацари имаше тежката задача да намери отговор на яловата игра на халфовата линия на своя тим.

Още на полувремето Гамберини бе заменен от Хамшик, който внесе свежест в полузащитата, но в следващите минути до гол не се стигна, въпреки многото положения, които се откриха пред Джемайли, Кавани и Хамшик, докато Горан Пандев съвсвем се загуби.

След 70-ата минута обаче италианският тим заигра много слабо, като положенията пред чешката врата липсваха, а контраатаките на Виктория вещаеха много опасности за Де Санктис. Това доведе и до 78-ата минута, в която Франтишек Райторал заби втори пирон в ковчега на Наполи и почти сигурно предреши изхода на считания за предварително решен 1/16-финален сблъсък.

В 90-ата минута Наполи съвсем сдаде багажа, след като в добавеното време Мартин Фило намери чудесно Текл, който преодоля Де Санктис за трети път и предреши всичко, а Виктория може да гледа спокойно към осминафиналите.

Какво още се случи в Лига Европа тази вечер вижте при колегите от sporta.bg

Водещи

Най-четени