Наполи се прости с титлата в Италия 19.01 | 18:02

Игуаин и компания със самоубийствен равен в Болоня

От Иво Вецев

Считаният за един от фаворитите за титлата тим на Наполи по всички изглежда се прости с мечтатата си за титла, след като изпусна спечелен двубой срещу Болоня, завършвайки наравно 2:2 на "Ренато Д'Алара" в мач от 20-ия кръг на Серия А.

Двубоят почна зле за гостите, които падаха на почивката след попадение Бианки в 37', но след почивката Наполи заигра много добре, а от дузпа Игуаин изравни в 62'. В 80' пък друг бивш играч на Реал Мадрид - Кайехон, донесе аванс на тима от "Сан Паоло", а червен картон 5 минути преди края получи Коне.

Двубоят отиваше към победа за гостите, но Роландо Бианки възкреси домакините, след като донесе ценната точка с гол в 90' и попари кандидат-шампиона.

Лошите новини за момчетата на Рафаел Бенитес не бяха само това, след като в Сицилия Фиорентина разби Катаня с 3:0, с което съкрати разликата на едва 3 точки от Наполи за третото място в класирането, което дава право на участие в Шампионската лига.

Прекрасен дебют направи Алесандро Матри, който вкара два гола през първото полувреме, а освен това асистира за първия гол в мача на Матиас Фернандес - 3:0.

Интер пък продължи със слабите си изяви и в трето поредно гостуване не успя да отбележи, а Дженоа стигна до минимална победа с 1:0. Героят на мача беше вратарят Диего Перин, който буквално смаза всеки опит на "нерадзурите" за гол. Това отдалечи Интер на цели 11 точки от третото място.

Най-четени