Наполи срази Рома и ще играе финал за Купата 13.02 | 00:05

"Адзурите" спечелиха с 3:0 пред погледа на Диего Марадона

От Константин Симидчийски

Отборът на Наполи се класира успешно за финала на Купата на Италия.

Пред погледа на легендарния Диего Марадона, воденият от Рафа Бенитес отбор срази с 3:0 Рома във втори 1/2-финален сблъсък.

Рома спечели първата среща с 2:1 на "Олимпико", но днес крехкият аванс на "вълците" не издържа срещу вдъхновените неаполитанци.

Така Наполи се класира за своя девети финал в турнира до този момент, а съперник на "адзурите" в битка за трофея ще бъде Фиорентина. "Виолетовите" достигнаха финала, елиминирайки Удинезе в другия 1/2-финал от надпреварата.

Още до почивката авансът от един гол на Рома бе заличен, след като първото полувреме приключи при резултат 1:0 в полза на Наполи. В 33' Хосе Мария Кайехон разпечата пазената от Морган Де Санктис врата, извеждайки домакините напред. Испанецът засече добро центриране на Кристиян Маджо и отбеляза един от редките си голове с глава.

До края на полувремето "вълците" можеха да изравнят, но Пепе Рейна спаси удар на Адем Ляич.

1191322Вторите 45 минути се превърнаха в кошмар за Рома, като столичният тим допусна нови две попадения в мрежата си. Само три минути след почивката Гонсало Игуаин удвои аванса на Наполи, засичайки с глава центриране от корнер на Кайехон.

Всичко за Рома до голяма степен приключи почти веднага след втория гол. Още в 51' Наполи поведе и с 3:0, а този път точен бе Жержиньо. Зимното попълнение на неаполитанците бе изведен на чиста позиция от Дрийс Мертенс и с техничен изстрел матира Де Санктис за крайното 3:0.

До края на срещата Матиа Дестро на два пъти пропусна да възстанови шансовете на Рома за финал, а в 78' гостите останаха и с човек по-малко. Кевин Строотман получи два жълти картона в рамките на няколко секунди и остави отобра си с човек по-малко.

Водещи

Най-четени